A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány

Az Energetikai tanúsítvány honlap részlete

A tartós rezsicsökkentés: energetikai tanúsítvány. Nem ezt halljuk. Hanem inkább van csatazaj - mindenünnen a rezsicsökkentés szöveget halljuk.
Vannak, akik ennek nagyszerű voltát emelik ki, megemlítve, hogy a lakosság terheiből mennyit vesz le a magyar családok válláról az árak kordában tartása, a szolgáltatást nyújtók profitjának mérséklése által.
Mások a távcső másik felén néznek a rezsicsökkentésre és azt mondják, fenntarthatatlan a rezsicsökkentés ilyen módon, mert az elkaszált profitból nem lesz beruházás, korszerűsítés és a lakosság valamint az intézmények nem érdekeltek a valódi megtakarítást jelentő megoldásokban.

A valódi rezsicsökkentő elem: Energetikai tanúsítvány

Az Innotau kft. (irodája: 1141 Budapest Gvadányi u. 13.) viszont nem politizál, csupán az energetikai tanúsítvány mellett érvel, propagálja azt, ismereteket nyújt hozzá - és ami ennél is több, elvégzi a méréseket, tanácsokat ad az energia - például a fűtési energia - csökkentésének módozataira és ki is állítja az adás-vételkor immár kötelezően felmutatandó energetikai tanúsítványt.
És ez a fajta energia megtakarítás, például a hőenergiát pazarló nyílászárók, épületrészek kimutatása, az ez után következő javításokkal - egészen biztosan tartós, hosszú távú rezsicsökkentéshez vezet. És valódi értelme ennek van, ezt kellene támogatnia az államnak anyagilag és a propaganda eszközeivel is.
Ismerkedjen meg az országszerte igénybe vehető megoldásokkal:
> Energetikai tanúsítvány
Persze, mint azt Józsa Péter energetikai tanúsítótól tudjuk, az Innotau az ország több városában is rendelkezésre áll.
***
Az energetikai tanúsítványról másutt is olvashat. Például:
Ingatlan értéknövelése energia megtakarítással

Nincsenek megjegyzések: